Så kommunicerar vi

Hur kommunicerar vi och vem ansvarar för vad? Här hittar du vår kommunikationsstrategi - plattformen för kommunikationen i grundskolan. 

Verktygslåda kommunikation

Behöver du stöd när du ska kommunicera? Här hittar du mallar, utställningsmaterial för mässor, möten och event och filmer.

Klarspråk

Här kan du läsa om vad klarspråk egentligen är och få information om vilka verktyg som finns för dig för att du ska kunna skriva tydligare och mer begripligt.

Medieutbildning

Känner du dig osäker när du har kontakt med media? Grundskoleförvaltningen erbjuder alla rektorer medieutbildning. Läs mer här.

Nyhetsbrev

Här hittar du information om grundskoleförvaltningens nyhetsbrev till chefer, administratörer och pedagoger. 

Tillgänglighet

Det är vårt ansvar att det vi kommunicerar är tillgängligt. Därför behöver du som kommunicerar i digitala kanaler tänka till lite extra. Här finns information om hur du gör.

Podden Skolverkstan

Skolverkstan är en podd om lärande i grundskolan i Göteborg. Här lyfter vi fram tankar om kvalitet, ansvar, styrning och likvärdighet för att öka elevers lärande.

Vlogg

​Grundskoleförvaltningens vlogg är till för alla medarbetare i våra skolor. Det är en arena utan filter där det finns möjlighet att delar med sig av tips, glädjeämnen, sådant som fungerar mindre bra och sådant som är viktigt. 

Grundskoleförvaltningens kanaler

Här kan du läsa kort om grundskoleförvaltningens centrala kommunikationskanaler.

Översättning och tolktjänster

Grundskoleförvaltningen anlitar i första hand Tolkförmedling Väst för översättning och tolktjänster. Här hittar du information om hur du beställer dessa tjänster.

${loading}