Nyheter från projektet Digitalisering inom område Operativt inköp

Under 2021 fortsätter arbetet med att hitta en mer effektiv och digital hantering med god kvalitet i stadens processer inom operativt inköp. Fokus är på vad som kan digitaliseras och automatiseras. Här kan du fortlöpande läsa nyheter och annan information från projektet.

 • Pärlband av piloter för roboten Görel

  Arbetet med att ”arbetsträna” Göteborgs Stads robot Görel fortsätter. Erfarenheterna från tester visar att det finns potential att Görel blir ett stöd och sparar tid i flera administrativa processer.

 • Pågående initiativ och status i RPA-hjulet inom område operativt inköp

  I projektet Automatisera processer inom tjänsteområde operativt inköp pågår flera initiativ. Här kan du läsa mer om status i fem av initiativen. Du kan också läsa mer nedan om status i vad som händer inom systerprojektet Automatisera processer inom tjänsteområde ekonomi.

 • Snart avlastar Görel medarbetarnas vardag

  I år är året då Görel kommer bli vår digitala medarbetare på riktigt. Introduktionen är snart över. Just nu pågår ett intensivt arbete för att förbereda projektets första piloter där Görel testas i verkligheten.

 • Roboten Görel får allt mer att göra

  Under hösten har ett intensivt arbete pågått för att få Intraservices nya robot Görel på plats. Och Görel lär få allt mer att göra.

 • Nu är vår robot Görel på plats

  Nu är roboten på plats och har fått namnet Görel. Det innebär att plattformen Blueprsim är installerad och redo att användas. Vecka 39 kommer vi starta en period av tester (Proof of concept, förkortat PoC) i två processer. Upplägg av leverantörer (operativt inköp) och kontoavstämning Västtrafikkort (ekonomi). (21 september 2020)

 • Nu ska vi prova Robotic process automation, RPA

  Digitaliseringsprojektet inom Ekonomi har lagt ner ett stort arbete under våren för att nå målet med ökad automatiseringsgrad inom ekonomiprocesserna. Under hösten har förberedelser inför att införa en RPA-plattform och testa både processer och den nya tekniken pågått för fullt. (8 september 2020)

 • Snart dags att köra en del tester

  Digitaliseringsprojektet inom Operativt inköp har lagt ner ett stort arbete under våren för att nå målet med ökad automatiseringsgrad i områdena. Under hösten kommer projektet att fortsätta jobba med initiativen och testa genomförbarheten av RPA-lösning i respektive process. (30 juli)

 • Automatisering i fokus

  Flera pågående projekt på Intraservice undersöker möjligheterna att automatisera olika processer. Inom projektet Digitalisering inom område Operativt inköp pågår ett samarbete mellan flera verksamhetsområden som HR, IT, Vård och omsorg samt Ekonomi och operativt inköp. (28 april 2020)

Gå till sida:

 • 1