Meddelandearkiv

Sök typ av meddelande
 • Tillfälle att lära sig användardriven innovation

  2019-08-19 |

  Nu kan du boka dig till höstens utbildningar i användardriven innovation i Utbildningsportalen.

  Intraservice och konsument och medborgarservice erbjuder utbildningar för chefer och medarbetare i användardriven innovation (tjänstedesign). Utbildningarna utgår från SKL:s innovationsmodell (innovationsguiden) som är en utvecklingsprocess för att ta fram nya, innovativa lösningar utifrån användarnas behov och upplevelser. Modellen är framtagen av SKL för att stödja offentlig sektor.

  Det finns två olika utbildningar, en halvdag och en två-dagars utbildning. Utbildningarna bygger inte på varandra, vilket innebär att du behöver inte starta med halvdagsutbildning för att kunna gå två-dagars utbildningen.

  Halvdagsutbildning

  En introduktion i användardriven innovation som vänder sig till både medarbetare och chefer. Halvdagen innehåller både teori, praktik och några kreativa övningar, där deltagaren får prova på servicesafari och användarresa. Deltagaren lär sig hur det går till när vi utvecklar service och tjänster utifrån användarnas behov. Tipsa gärna om introduktionen i din organisation.

  Två-dagars utbildning

  En grundkurs som vänder sig till främst verksamhetsutvecklare som har behov av att kunna metoden i sitt dagliga arbete. Fokus ligger på att lära genom att göra och att testa metoder som är vanliga inom användardriven innovation.

  Mer information hittar finns på intranätet Hela staden/Utveckling och utbildning/Utbildningsportalen. Sök på "Innovation".

 • Ny version av Visma recruit 22 augusti

  2019-08-16 |

  Systemet är stängt torsdagen 22 augusti klockan 6 – 6.30.

  Den nya versionen (19.4) finns tillgänglig från klockan 6.30.

  Den nya versionen innehåller bland annat

  • ny design i kandidatarket
  • ändrad storlek på fritextfält i annonsskapandet
  • bättre informationsvisning vid individuell gradering.

  Läs mer om den nya versionen i Datorhjälpen, här beskriver vi även ändringar som gjordes under sommaren.

 • Dags att anmäla sig till höstens utbildningstillfällen inom HR

  2019-08-08 |

  Verksamhetsområdet HR på Intraservice erbjuder kostnadsfritt ett antal utbildningar inom både process och it-stöd. Anmälan i Utbildningsportalen

 • Datum klara för inspirationsdag om pension

  2019-07-04 |

  Nu är höstens datum för inspirationsdagarna Åren som kommer, bokade. Åren som kommer är en inspirerande heldag med föresläsningar på temat pension och livsstil. Arrangemanget vänder sig till medarbetare födda mellan 1956 och 1958 som fått en personlig inbjudan. Den kommer i början av september. Då kommer även en anmälningslänk att finnas här på Personalingången.

  Läs mer

 • Begränsad support för Utbildningsportalen veckorna 26-33

  2019-06-18 |

  Under perioden vecka 26-33 har HR-service begränsad bemanning för ärenden som gäller Utbildningsportalen. Våra svarstider kan därför bli längre.

 • Tjänstepensionens dag 27 september

  2019-06-17 |

  För andra gången arrangerar Intraservice "Tjänstepensionens dag" den 27 september. En förmiddag där vi helt och hållet fokuserar på tjänstepension och andra förmåner. Benify är på plats och berättar om förmånsportalen. Det blir också information om Lifeplan Pensionsrådgivning som blir nytt vid lanseringen av portalen. Eventet riktar sig till alla som arbetar med HR i staden samt fackliga huvudskyddsombud.

 • Visma Recruit – fel i massrekrytering

  2019-06-03 |

  Det går för närvarande inte att öppna ärendena i massrekrytering.
  Felsökning pågår tillsammans med leverantören.

 • Personec – driftstopp för alla roller

  2019-05-24 |

  Driftstoppet genomförs: 24 maj kl 8 – 25 maj kl 16.30. Personec stängs på grund av uppgradering. Stängningen gäller alla roller, även förhandling. Övriga HR-system påverkas inte.

 • Planering i Time Care Planering förlorad lördag-måndag

  2019-05-07 |

  Planering i Time Care Planering mellan lördag 4 maj kl. 05:10 och måndag 6 maj kl. 16:15 har gått förlorad. Nyanställningar har inte heller registrerats i systemet sedan fredagen 3 maj. Felet berör användare i stadsdelsförvaltningarna, Förskoleförvaltningen, Grundskoleförvaltningen och Social resursförvaltning.

  Det var i samband med import av nya anställningar till Time Care Planering (inklusive Multi-access) som ett fel inträffade. Felet upptäcktes på måndagen den 6 maj och man beslutade då att backa systemet till i lördags kl. 05:10.

  Längst ner hittar du en kort informationstext att använda i din organisation.

  Konsekvenser för den som använder systemet

  Det går inte att återskapa den förlorade information. Det betyder att all planering som gjordes i systemet mellan lördag kl. 05:10 och måndag kl. 16:15 behöver göras om.
  Nyanställningar som är gjorda i Personec sedan i fredagen 3 maj har inte importerats till systemet. Det betyder att dessa medarbetare inte finns i Time Care Planering och därför inte kan schemaläggas eller planeras. Eftersom PluGo hämtar uppgifter om medarbetare från Time Care Planering påverkas även PluGo av detta.

  Vad händer nu?

  Systemet fungerar för rapportering, schemaläggning och planering från och med kl. 17:35 på måndag 6 maj.
  Arbete pågår för att kunna importera nya anställningar på ett korrekt sätt. Detta kommer att ske så fort som möjligt.
  Om det är nödvändigt att lägga in en nyanställd medarbetare i Time Care Planering innan importen har skett får man lägga upp användaren manuellt. Säkerställ då att alla person- och anställningsuppgifter är korrekta.

  Informationstext till medarbetare:
  Har du gjort något i Time Care Planering (Multi access) mellan lördag 4 maj kl. 05:10 och måndag 6 maj kl. 16:15 finns inte den informationen kvar i systemet. Du behöver göra om din planering på nytt.

  Orsaken är ett tekniskt fel. Prata med din schema-administratör om du behöver hjälp.

   

 • Time Care – driftstopp torsdag 16 maj kl. 10-14

  2019-05-03 |

  Intraservice utvecklar och utför underhållsarbete.

  Driftstopp i Time Care Planering och Time Care Pool torsdag 16 maj klockan 10-14.

  Driftstoppet sker på grund av en uppgradering till version 19.1 i Time Care Planering och Time Care Pool. Båda systemen är stängda under uppgraderingen. Även användare av PluGo påverkas av stängningen.

   

   

Gå till sida: