Meddelandearkiv

Sök typ av meddelande
 • Sjätte juni på en lördag - så kompenserar du dig

  2020-03-05 |

  Eftersom den 6 juni i år infaller på en lördag har du som arbetar måndag – fredag rätt till kompensationsledighet. Men bara under vissa förutsättningar. Detta gäller i första hand förvaltningar, för vissa bolag kan det vara på annat sätt.

  När kan jag ta ut ledigheten?

  Du kan ta ut ledigheten mellan den 1 juni och 31 december 2020.

  Vem kan ta ut ledigheten?

  Du som har semester eller är kompensationsledig hela juni 2020 har ändå rätt till en ledig dag.

  För annan typ av ledighet än semester eller kompensationsledighet behöver ha arbetat någon eller några arbetsdagar under juni 2020. 

  Var du sjuk den 1 juni har du fortfarande rätt till ledigheten.

  Vem kan inte ta ut ledigheten?

  Du kan inte ta ut ledigheten om du

  • är timavlönad
  • varit ledig del av juni och fått kompensation för annandag pingst hos en annan arbetsgivare.
  • är regelbundet ledig vissa dagar i veckan och har förlagt ledigheten till just måndagar
  • har varit 100 procent sjuk hela juni
  • har anställningsvillkor som regleras av Bilaga M.

  Så ansöker du

  Ledighetsorsaken som ska rapporteras i Personec finns inte i systemet eftersom den inte gäller alla medarbetare.

  Istället rekommenderar vi att du rapporterar in en annan ledighetsorsak och skriver i meddelanderutan att det gäller denna ledighet. Då kan din chef ändra till rätt orsak innan hon eller han attesterar. I självservice för chef heter orsaken ”Ledig mlön – 6 juni=helg ” och kommer att vara tillgänglig efter maj månads lönekörning.

  FOTNOT
  Anledningen till att du ska kompenseras när 6 juni infaller på en lördag eller söndag är att dagen ersatte annandag pingst som helgdag. Annandag pingst låg alltid på en måndag och innebar ledighet för de med arbetstid måndag-fredag, men eftersom att den 6 juni kan infalla på lördag eller söndag behövs ett system för kompensation så att arbetstiden inte utökas med en dag de åren detta sker.


 • Semesterdagstillägg för sparade dagar på marslönen

  2020-02-14 |

  Det semesterlönetillägg som varje år utbetalas på de sparade dagarna från föregående år till dig som har en heltidslön som understiger 21 127 kronor finns med på marslönen. Lönen betalas ut 27 mars.

 • Ta chansen att stärka din innovationsförmåga!

  2020-01-16 |

  Med början i mars erbjuds medarbetare och chefer nya utbildningstillfällen som stärker innovationsförmågan.

  Intraservice och konsument och medborgarservice erbjuder utbildningar för medarbetare och chefer i användardriven innovation (tjänstedesign). Utbildningarna utgår från SKR:s, Sveriges kommuner och regioner, innovationsmodell (innovationsguiden) som är en utvecklingsprocess för att ta fram nya, innovativa lösningar utifrån användarnas behov och upplevelser. Modellen är framtagen av SKR för att stödja offentlig sektor.

  Det finns två olika varianter av utbildningen. En halvdag (ögonöppnare) och en två-dagars utbildning. Utbildningarna bygger inte på varandra, vilket innebär att du behöver inte starta med halvdagsutbildning för att kunna gå två-dagars utbildningen.

  Halvdagsutbildning

  En introduktion i användardriven innovation som vänder sig till både medarbetare och chefer. Halvdagen innehåller både teori, praktik och några kreativa övningar, där deltagaren får prova på servicesafari och användarresa. Deltagaren lär sig hur det går till när vi utvecklar service och tjänster utifrån användarnas behov. Tipsa gärna om introduktionen i din organisation.

  Två-dagars utbildning

  En grundkurs som vänder sig främst till verksamhetsutvecklare som har behov av att kunna metoden i sitt dagliga arbete. Fokus ligger på att lära genom att göra och att testa metoder som är vanliga inom användardriven innovation.

  Mer information i Utbildningsportalen via sidan Utveckling och utbildning

  Kursansvariga är Gunilla Gudmunds, konsument och medborgarservice och Julia Olander, Intraservice.

 • Svar på dina frågor om Förmånsportalen

  2019-10-10 |

  Har du undringar kring Förmånsportalen? Då är "Frågor och svar" på projektsidan för portalen något för dig.

  Länk till frågor och svar om Förmånsportalen

 • Anmäl dig till Åren som kommer – inspirationsdagen om din pension

  2019-09-02 |

  Åren som kommer är en inspirationsdag om di pension. Platsen är Burgårdens konferenslokaler, lokal Aniara, klockan 8.30-16.

  • Tisdag 22 oktober, inspirationsföreläsare Amelia Adamo
  • Tisdag 29 oktober, inspirationsföreläsare Ann-Charlotte Nordensson
  • Onsdag 13 november, inspirationsföreläsare Jens Lind

  Arrangemanget vänder sig till dig som är 61–63 år (född mellan 1956 och 1958) och som fått en personlig inbjudan. Anmäl dig via länken nedan eller läs mer på sidan om pensionsföreläsningarna

  Anmälan - Åren som kommer 2019

  Läs mer på sidan Föresläsningar om din pension

 • Utbildningsportalen – driftstopp 4 september kl 16-17

  2019-08-27 |

  Onsdag 4 september mellan klockan 16-17 är Utbildningsportalen stängd för uppgradering.

  Ingen anmälan eller administration av utbildning kan göras under tiden.

   

   

 • Tillfälle att lära sig användardriven innovation

  2019-08-19 |

  Nu kan du boka dig till höstens utbildningar i användardriven innovation i Utbildningsportalen.

  Intraservice och konsument och medborgarservice erbjuder utbildningar för chefer och medarbetare i användardriven innovation (tjänstedesign). Utbildningarna utgår från SKL:s innovationsmodell (innovationsguiden) som är en utvecklingsprocess för att ta fram nya, innovativa lösningar utifrån användarnas behov och upplevelser. Modellen är framtagen av SKL för att stödja offentlig sektor.

  Det finns två olika utbildningar, en halvdag och en två-dagars utbildning. Utbildningarna bygger inte på varandra, vilket innebär att du behöver inte starta med halvdagsutbildning för att kunna gå två-dagars utbildningen.

  Halvdagsutbildning

  En introduktion i användardriven innovation som vänder sig till både medarbetare och chefer. Halvdagen innehåller både teori, praktik och några kreativa övningar, där deltagaren får prova på servicesafari och användarresa. Deltagaren lär sig hur det går till när vi utvecklar service och tjänster utifrån användarnas behov. Tipsa gärna om introduktionen i din organisation.

  Två-dagars utbildning

  En grundkurs som vänder sig till främst verksamhetsutvecklare som har behov av att kunna metoden i sitt dagliga arbete. Fokus ligger på att lära genom att göra och att testa metoder som är vanliga inom användardriven innovation.

  Mer information hittar finns på intranätet Hela staden/Utveckling och utbildning/Utbildningsportalen. Sök på "Innovation".

 • Datum klara för inspirationsdag om pension

  2019-07-04 |

  Nu är höstens datum för inspirationsdagarna Åren som kommer, bokade. Åren som kommer är en inspirerande heldag med föresläsningar på temat pension och livsstil. Arrangemanget vänder sig till medarbetare födda mellan 1956 och 1958 som fått en personlig inbjudan. Den kommer i början av september. Då kommer även en anmälningslänk att finnas här på Personalingången.

  Läs mer

 • Begränsad support för Utbildningsportalen veckorna 26-33

  2019-06-18 |

  Under perioden vecka 26-33 har HR-service begränsad bemanning för ärenden som gäller Utbildningsportalen. Våra svarstider kan därför bli längre.

 • Förändrad rekryteringsordning

  2019-06-07 |

  Göteborgs Stad har en ny rekryteringsordning. Den främsta förändringen är att det numera är en ordning med fem punkter där punkterna 5 och 6 (intern rörlighet och extern rekrytering) slagits ihop till en punkt – Rekrytering.

  Det här är Göteborgs Stads rekryteringsordning:

  1. Omplacering enligt 7 § 2 stycket LAS
  2. Stadigvarande förflyttning enligt AB § 6
  3. Deltidsanställdas önskemål om högre sysselsättningsgrad enligt 25 a § LAS och AB § 5
  4. Företrädesrätt till återanställning enligt 25 § LAS och AB § 35
  5. Rekrytering

  Den nya rekryteringsordningen finns som enda regel i det styrande dokumentet Göteborgs Stads regel för rekrytering som går att läsa här.

Gå till sida: