Meddelandearkiv

Sök typ av meddelande
 • Meddelande angående utbildningar

  2020-03-26 |

  Enligt Göteborgs Stads riktlinjer kommer vi att fortsätta genomföra planerade utbildningar. I den mån det är möjligt kommer vi att ersätta fysiska utbildningar med digitala distansutbildningar för att minska risk för smittspridning. Vid frågor hänvisas till kontaktperson för respektive utbildning, denna information hittar du under utbildningstillfället i utbildningskatalogen.  

  Vid fysiska utbildningar är det viktigt att alla förhåller sig till Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risk för smittspridning. Stanna hemma om du är sjuk, även vid lindriga symtom, och håll en god handhygien.  

  OBS! Om du inte har möjlighet att delta på en utbildning ber vi dig att skicka ett meddelande om detta via Utbildningsportalens meddelandefunktion så får den som anordnar utbildningen besked direkt.  

 • Karensavdrag ska gå att söka i efterhand

  2020-03-26 |

  Karensavdraget är tillfälligt borttaget på grund av coronaviruset, enligt ett förslag från Regeringen. Arbetsgivaren ska trots det fortsätta att göra avdraget som vanligt.

  Du som är medarbetare ska, efter att Regeringen fattat det formella beslutet, i efterhand kunna söka ersättning för avdraget på din lön. Karensavdraget slopas tills vidare för perioden 11 mars till 31 maj 2020.

  Tänk på att stanna hemma om du har förkylningssympton och ha en dialog med din chef.

 • Information om coronaviruset covid-19 – se även Frågor o svar

  2020-03-19 |

  På temasidan Säkerhet, samhällsskydd och beredskap hittar du stadens samlade information om coronaviruset covid-19.

 • Sjätte juni på en lördag - så kompenserar du dig

  2020-03-05 |

  Eftersom den 6 juni i år infaller på en lördag har du som arbetar måndag – fredag rätt till kompensationsledighet under vissa förutsättningar.

  När kan jag ta ut ledigheten

  Ledigheten kan tas ut först när annandag pingst (1 juni) har passerat. Ledigheten kan inte sparas till nästa år.

  Vem kan ta ut ledigheten

  Du som har partiell ledighet och har förlagt denna till måndagar har inte rätt till denna ledighet.

  Du har semester eller är kompensationsledig hela juni 2020 har ändå rätt till en ledig dag.

  Vid annan typ av ledighet än semester eller kompensationsledighet gäller att du inte behöver ha arbetat annandag pingst men du måste ha arbetat någon eller några arbetsdagar under juni 2020 (den månad då annandag pingst infaller).

  Ledigheten gäller inte dig som

  • är timavlönad
  • varit ledig del av juni och fått kompensation för annandag pingst hos en annan arbetsgivare.
  • har anställningsvillkor som regleras av Bilaga M.

  Så ansöker du

  Orsaken finns inte i din medarbetarroll eftersom den inte gäller alla medarbetare.

  Vi rekommenderar att du lägger in en annan ledighetsorsak följt av ett meddelande att det gäller denna ledighet så att din chef får ändra till rätt orsak innan attest. I självservice för chef heter orsaken ”ledig ist för 6 juni” och kommer att vara tillgänglig efter maj månads lönekörning.

 • Semesterdagstillägg för sparade dagar på marslönen

  2020-02-14 |

  Det semesterlönetillägg som varje år utbetalas på de sparade dagarna från föregående år till dig som har en heltidslön som understiger 21 127 kronor finns med på marslönen. Lönen betalas ut 27 mars.

 • Ta chansen att stärka din innovationsförmåga!

  2020-01-16 |

  Med början i mars erbjuds medarbetare och chefer nya utbildningstillfällen som stärker innovationsförmågan.

  Intraservice och konsument och medborgarservice erbjuder utbildningar för medarbetare och chefer i användardriven innovation (tjänstedesign). Utbildningarna utgår från SKR:s, Sveriges kommuner och regioner, innovationsmodell (innovationsguiden) som är en utvecklingsprocess för att ta fram nya, innovativa lösningar utifrån användarnas behov och upplevelser. Modellen är framtagen av SKR för att stödja offentlig sektor.

  Det finns två olika varianter av utbildningen. En halvdag (ögonöppnare) och en två-dagars utbildning. Utbildningarna bygger inte på varandra, vilket innebär att du behöver inte starta med halvdagsutbildning för att kunna gå två-dagars utbildningen.

  Halvdagsutbildning

  En introduktion i användardriven innovation som vänder sig till både medarbetare och chefer. Halvdagen innehåller både teori, praktik och några kreativa övningar, där deltagaren får prova på servicesafari och användarresa. Deltagaren lär sig hur det går till när vi utvecklar service och tjänster utifrån användarnas behov. Tipsa gärna om introduktionen i din organisation.

  Två-dagars utbildning

  En grundkurs som vänder sig främst till verksamhetsutvecklare som har behov av att kunna metoden i sitt dagliga arbete. Fokus ligger på att lära genom att göra och att testa metoder som är vanliga inom användardriven innovation.

  Mer information i Utbildningsportalen via sidan Utveckling och utbildning

  Kursansvariga är Gunilla Gudmunds, konsument och medborgarservice och Julia Olander, Intraservice.

 • Svar på dina frågor om Förmånsportalen

  2019-10-10 |

  Har du undringar kring Förmånsportalen? Då är "Frågor och svar" på projektsidan för portalen något för dig.

  Länk till frågor och svar om Förmånsportalen

 • Anmäl dig till Åren som kommer – inspirationsdagen om din pension

  2019-09-02 |

  Åren som kommer är en inspirationsdag om di pension. Platsen är Burgårdens konferenslokaler, lokal Aniara, klockan 8.30-16.

  • Tisdag 22 oktober, inspirationsföreläsare Amelia Adamo
  • Tisdag 29 oktober, inspirationsföreläsare Ann-Charlotte Nordensson
  • Onsdag 13 november, inspirationsföreläsare Jens Lind

  Arrangemanget vänder sig till dig som är 61–63 år (född mellan 1956 och 1958) och som fått en personlig inbjudan. Anmäl dig via länken nedan eller läs mer på sidan om pensionsföreläsningarna

  Anmälan - Åren som kommer 2019

  Läs mer på sidan Föresläsningar om din pension

 • Utbildningsportalen – driftstopp 4 september kl 16-17

  2019-08-27 |

  Onsdag 4 september mellan klockan 16-17 är Utbildningsportalen stängd för uppgradering.

  Ingen anmälan eller administration av utbildning kan göras under tiden.

   

   

 • Tillfälle att lära sig användardriven innovation

  2019-08-19 |

  Nu kan du boka dig till höstens utbildningar i användardriven innovation i Utbildningsportalen.

  Intraservice och konsument och medborgarservice erbjuder utbildningar för chefer och medarbetare i användardriven innovation (tjänstedesign). Utbildningarna utgår från SKL:s innovationsmodell (innovationsguiden) som är en utvecklingsprocess för att ta fram nya, innovativa lösningar utifrån användarnas behov och upplevelser. Modellen är framtagen av SKL för att stödja offentlig sektor.

  Det finns två olika utbildningar, en halvdag och en två-dagars utbildning. Utbildningarna bygger inte på varandra, vilket innebär att du behöver inte starta med halvdagsutbildning för att kunna gå två-dagars utbildningen.

  Halvdagsutbildning

  En introduktion i användardriven innovation som vänder sig till både medarbetare och chefer. Halvdagen innehåller både teori, praktik och några kreativa övningar, där deltagaren får prova på servicesafari och användarresa. Deltagaren lär sig hur det går till när vi utvecklar service och tjänster utifrån användarnas behov. Tipsa gärna om introduktionen i din organisation.

  Två-dagars utbildning

  En grundkurs som vänder sig till främst verksamhetsutvecklare som har behov av att kunna metoden i sitt dagliga arbete. Fokus ligger på att lära genom att göra och att testa metoder som är vanliga inom användardriven innovation.

  Mer information hittar finns på intranätet Hela staden/Utveckling och utbildning/Utbildningsportalen. Sök på "Innovation".

Gå till sida: