Lokaler i staden

Förskolebarn skapar sin egen utemiljö

"Rebus i det gröna" är ett delaktighetsprojekt där förskolebarn själva under handledning av en arkitekturpedagog får skapa sin egen utemiljö.

Utifrån barnens skisser förverkligar sedan lokalförvaltningens personal barnens förslag. Det är en process där barnen först inventerar förskolans utemiljö för att sedan i ett antal workshops skapa och föreslå nya lekmöjligheter på sin förskolegård. Målet är att processen ska ske helt utifrån barnens förslag och perspektiv.

Projektet drivs som ett samarbetsprojekt mellan lokalförvaltningen, kulturförvaltningen och stadens tio stadsdelar. Projektet leds av medarbetare från lokalförvaltningen och kulturförvaltningen med stöd av konsulent från Kultur i Väst, Västra Götalandsregionen.

I filmen presenterar barnkulturdesigner Annika Nilsson hur ett Rebusprojekt tillsammans med barnen kan se ut.

 

Utomhuspedagogik

På Västra Tuvevägens förskola arbetar personalen inspirerande med utomhuspedagogik på förskolans gård. I filmen presenterar pedagogerna Michaela Ek och Elaine Jansson hur de organiserat arbetet för att barnen och personalen ska använda hela den fina gårdens alla möjligheter.

Rebusförskolor 2017

Lundby: Konvaljegatan
Västra Göteborg: Topasgatan 1 
Centrum: Malmstensgatan 
Västra Hisingen: Flygvädersgatans förskola
Askim Frölunda Högsbo: Stomvägens förskola
Majorna Linné: Seminariegatan 7
Norra Hisingen: Friarelyckan 53
Örgryte Härlanda: Falkgatan 5
Angered: Kummingatan 126
Östra Göteborg: Universumgatan

 

Sidansvarig: Mikael Iselow

${loading}