Askimsbadet och Blåmusslan

Vid Askimsbadet ligger det marina pedagogiska centret Blåmusslan, som kan användas av skolor och förskolor, för lektioner och utomhusaktiviteter med fokus på den marina miljön. I Askimsviken finns både sandstrand och klipphällar vilket ger en bra inblick i den biologiska mångfalden i havet. I Blåmusslan finns även ett fokus på nedskräpningen i havet och dess inverkan på växt- och djurlivet.

Blåmusslan har plats för 25-30 personer och här finns redskap att låna, som håvar, vattenkikare, litteratur, flytvästar med mera. Det finns även visst pedagogiskt material och till hösten kommer här finnas lektionstips som är anpassade för platsen.

Blåmusslan fungerar som ett pedagogiskt center dit man kan boka in sig för att ha aktiviteter vid havet. Det finns ingen personal på plats utan här finns ett grundmaterial som lärare och pedagoger kan använda sig av för att kunna hålla lektioner och exkursioner, både om havet och på stranden. En viktig faktor är det praktiska lärande på plats.

Blåmusslan är öppen året runt, utom veckorna 28-33 då centret är bokat av livräddarna från Svenska livräddningssällskapet som är på plats på Askimsbadet under den här perioden.

För att boka Blåmusslan, hör av dig till någon av kontaktpersonerna:

Susanne Bergdahl, park- och naturförvaltningen
susanne.bergdahl@ponf.goteborg.se , 031-365 59 82

Elin Samuelsson, 
elin.samuelsson@forskola.goteborg.se, 0722-557306

Blåmusslan drivs av park- och naturförvaltningen i samverkan med Universeum, Naturhistoriska museet, Sjöfartsmuseet akvariet, Sportfiskarna och stadsdelsförvaltningen Askim/Frölunda/Högsbo.

Långgrundet

I Askimsviken finns även Långgrundet - ett pedagogiskt utställningsrum som är öppet för alla under sommarmånaderna. Här finns information om vad som finns i havet och på stranden i Askimsviken.

Mer information

Informationsblad om Blåmusslan

Trivselregler för Blåmusslan

Blåmusslan - marint pedagogiskt center

Informationsblad om Långgrundet

Malmska valen

Vad är en val?

Olle och havet - berättelse om fiske och miljön i havet genom tiderna.

Olle och havet - lektionstips

 

 

Sidansvarig: park- och naturförvaltningen