14 jan: Proceedo 9 (Winst) - inköpsfliken införs 21 jan (Grupp 1 & 2)

Måndagen den 21 januari kommer du få tillgång till inköpsfliken i den nya versionen av Proceedo (9:an) för att kunna göra beställningar, attestera order, leveranskvittera och se tidigare beställningar.

Inköpsfliken i den nya versionen är utvecklad för att göra det enklare för dig som användare att lägga beställningar. Systemleverantören satsar på att fortsätta utveckla nya funktioner även efter lanseringen för att ytterligare förbättra för dig som användare. 

Vad kan jag göra i den nya versionen?

I december fick du tillgång till fliken faktura där du kan kontera, granska och attestera en faktura. Nu får du tillgång till inköpsfliken där du kan göra beställningar, attestera order, leveranskvittera och se tidigare beställningar.

Sökfunktionen är nu mer central och fokuserad på produktsök:
Du söker fram din produkt och filtrerar sedan på avtalsområde och/eller leverantör, men du kan fortfarande använda dig av avtalskategoriträdet om du vill.

Det är bra om du använder Proceedo 9 så mycket som möjligt, men du kan fortfarande arbeta i Proceedo 8 när du behöver. Möjligheten att arbeta i Proceedo 8 kommer att försvinna först i mars.

Hjälp i den nya versionen

Här kan du titta på Vismas egna film om inköpsfliken i Proceedo 9.
Här kan du titta på Vismas egen film om fakturahantering i Proceedo 9.

Vi arbetar med att producera egna filmer om Proceedo 9 och kommer lägga upp dem löpande i Datorhjälpen.

Länk till filmer om Proceedo 9 i Datorhjälpen
(Om länken inte fungerar, kopiera in följande adress i din webbläsare: http://datorhjalpen.goteborg.se/Home?searchQuery=proceedo)

P.S. Du vet väl att du kommer åt filmer om både 8:an och snart 9:an direkt i Proceedo genom att klicka på ”Webbutbildningar” på startsidan?

Hur loggar jag in?

Varje gång du loggar in via länken på intranätet kommer du att få frågan om du vill arbeta i Proceedo 9 eller Proceedo 8. Väljer du Proceedo 8 ser allt ut som vanligt, väljer du istället Proceedo 9 kommer du till det nya utseendet. Det går bra att hoppa mellan de olika versionerna, eller till och med ha öppet båda samtidigt – exempelvis för att göra jämförelser.

Du som loggar in med lösenord behöver använda följande länk för att kunna logga in i Proceedo 9. http://www.proceedo.net/web/

Var får jag mer information?

Under införandet har Intraservice tagit fram en projektsida där du kan läsa mer om införandet.

Klicka här för att komma till projektsidan.
Här kan du hitta:

  • Tidplan
  • Frågor och svar för nya versionen
  • Samlade informationsutskick
  • Kontakt för frågor och synpunkter

Vart vänder jag mig med frågor? 

I första hand vänder du dig till ditt lokala verksamhetsstöd, precis som tidigare. Denne ansvarar för strukturerad återkoppling till Intraservice.

Här hittar du vem som är lokalt verksamhetsstöd (LVS) i din organisation.