Nyheter och aktuellt

Här hittar du bland annat mötesanteckningar från vårt EDKA nätverk och goteborg.se möten och andra nyheter som rör externa digitala kanaler och tjänster. 

 • Redaktörsbrev Sommar 2022

  Här kommer information om bland annat Siteimprove, vad som ska fokuseras på i revideringsprojektet och hur vi ska hjälpa varandra under semestern.

 • Redaktörsbrev juni 2022

  Nu är äntligen sommaren här och snart är det dags att njuta av en välförtjänt semester. Men innan vi drar på oss Hawaiiskjortan och Foppatofflorna kommer här lite information om ändringar på grund av den nya kakbannern, arbetet med revideringen av goteborg.se, underhållsåret och sommar i kalendariet, med mera.

 • goteborg.se-möte om underhållsåret 2022

  I år kommer det att bli ett speciellt underhållsår. Vi kommer jobba mycket med innehållet på webben i revideringsprojektet och allt vi gör i underhållsåret har vi också nytta av i det arbetet.

 • Redaktörsbrev mars 2022

  Nu finns nya möjligheter med händelsebannern på goteborg.se. På goteborg.se/ukraina samlar vi Göteborgs Stads information med anledning av Rysslands invasion av Ukraina. Och i revideringen av goteborg.se går arbetet in i nästa, mer resurskrävande fas. Demokrati och medborgarservice erbjuder utbildningar i sociala medier under våren – ta chansen och delta och sprid till era kollegor.

 • Redaktörsbrev februari 2022

  Här kommer ett lite kortare redaktörsbrev med dagsaktuellt fokus.

 • goteborg.se-möte 11 februari

  Årets första goteborg.se-möte blev även det digitalt.

 • Redaktörsbrev december 2021

  Vinterbelysning i Brunnsparken, stort rött hjärta vid Lejontrappan.

  Hej! Tänk att året redan snart är slut, så fort 2021 försvann! Nu är det dags för årets sista redaktörsbrev och vi har en hel del att berätta för dig.

 • goteborg.se-möte 16 september 2021

  Den 16 september hade vi höstens första goteborg.se-möte och nu känns ju digitalt som det nya normala. På mötet pratade vi om nästa steg i underhållsåret 2021 och att revideringen av goteborg.se gör att det arbetet är minst lika viktigt som vanligt.

 • Skärpta tillgänglighetskrav för appar

  Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service kommer snart också gälla appar. Den 23 juni 2021 når vi sista steget gällande skärpta tillgänglighetskrav.

 • Genomgång av sociala medier - Så gjorde vi

  Med anledning av Schrems II domen behöver vi i Göteborgs Stad se över våra konton i sociala medier och lista vilka personuppgifter vi registrerar och varför.  Genomgången syftar till att motivera varför Göteborgs Stad vill behålla sociala mediekonton genom att hitta stöd i exempelvis lagar, reglementen/bolagsordningar eller annat, om ni anser att ni behöver fortsätta kommunicera via sociala medier.

 • Redaktörsbrev maj 2021

  Här hittar du information om bland annat underhållsåret 2021 för goteborg.se. Vi passar också på att göra reklam för två utbildningar, en i sociala medier och en i hur du gör tillgänglig film. Här hittar du också länken till presentationen från goteborg.se mötet den 21 maj 2021.

 • goteborg.se - möte den 16 mars 2021

  Den 16 mars 2021 körde vi vårt andra helt digitala goteborg.se-möte. På mötet presenterade vi året som gått 2020, ett annorlunda år präglat av den stora omorganisationen i staden och av Covid-19 pandemi. 

 • Utredning om flerspråkig kommunikation

  Vi ville utreda om vi för att uppnå jämlik likvärdig service och god tillgänglighet, bör göra informationen i våra digitala kanaler och tjänster tillgänglig på fler språk än idag och i så fall hur? Under hösten 2020 tog vi på webbstrategiska verksamheten in konsult för att utreda hur vi bör utveckla vårt arbete med flerspråkig kommunikation i Göteborgs Stads digitala kanaler.  

Gå till sida:

 • 1