Underhållsår

Underhållsåret är vårt gemensamma arbete med att kvalitetssäkra innehållet på goteborg.se på ett systematiskt sätt. Det är mycket viktigt för boende, besökare och företagare, att innehållet är korrekt, uppdaterat och begripligt.

I underhållsåret fokuserar vi på särskilda områden som kan variera från år till år. Arbetet är utöver det kontinuerliga kvalitetsarbetet som utförs varje dag. 
Det är viktigt att vi kontrollera samtliga sidor på hela webbplatsen årligen. Fakta och kontaktuppgifter måste vara korrekta. Arbetet är möjligt att genomföra tack vare förvaltningsredaktörerna och alla personer med fakta- och publiceringsansvar i stadens alla förvaltningar och bolag.

Det är förvaltningsredaktören i alla förvaltningar och bolag som kontaktar alla sina faktaansvariga och uppmanar dem att kontrollera innehållet på sina sidor. Underhållsåret är som ett gigantiskt grupparbete och allt ska vara klart senast 31 oktober varje år.

Visste du att:

  • det finns över 10 000 sidor på goteborg.se
  • alla sidor på goteborg.se inklusive enhetssidorna har utsedda personer med fakta- och publiceringsansvar
  • 1000 personer med faktaansvar och cirka 200 med publiceringsansvar deltar i underhållsåret
  • alla förvaltningar och vissa bolag har en egen förvaltningsredaktör och en vice förvaltningsredaktör
  • innehållet på goteborg.se är viktigt för stadens kontaktcenter eftersom de svarar på medborgarnas frågor utifrån informationen på just goteborg.se
  • fakta på goteborg.se är också underlag till jämför service och flera appar
  • om du hittar fel på goteborg.se så gör du så här:
    klicka på logga in överst till höger på goteborg.se, överst på sidan ser du vem som är ansvarig, meddela publiceringsansvarig att det är något som behöver rättas till

För frågor om underhållsåret

Har du som förvaltningredaktör frågor om underhållsåret kontakta:
support.digitalakanaler.goteborg.se
Webbstrategiska verksamheten, Konsument- och medborgarservice