Göteborgs Stads kalendarium

Kalendarium

Göteborgs Stads gemensamma kalendarium finns på kalendarium.goteborg.se. Här kan du presentera aktiviteter som vänder sig till göteborgarna. Aktiviteterna i kalendariet kan också visas på andra sidor som exempelvis enhetssidor.

Centralt kalendarium

Syftet med kalendariet är att underlätta för göteborgarna att enkelt hitta alla aktiviteter som stadens verksamheter arrangerar och särskilt dem som är utan kostnad.

På kalendarium.goteborg.se presenteras samtliga aktiviteter i hela staden. 

Lokalt kalendarium

På enhetssidor på goteborg.se går det att visa ett lokalt kalendarium med ett urval av aktiviteter från kalendariet. Vill du se hur det kan se ut? Besök ett av kulturhusens enhetssidor! Hitta kulturhus

Alla aktiviteter måste matas in i centrala kalendariet. Då syns de på kalendarium.goteborg.se men kan också visas upp på specifika sidor som exempelvis enhetssidor med mycket aktiviteter. I det lokala kalendariet kan du välja att visa upp aktiviteter från en eller flera arrangörer. Om du behöver begränsa resultatet kan du även välja att bara visa vissa nyckelord från dessa arrangörer. Meddela demokrati och medborgarservice vilken eller vilka arrangörer och eventuella nyckelord som ska visas upp i det lokala kalendariet.

Om din verksamhet har en enhetssida där ni vill ha ett lokalt kalendarium kontaktar du demokrati och medborgarservice .

Tillgänglighet i kalendariet

Kalendariet följer samma regler för tillgänglighet som övriga digitala kanaler. Även i kalendariet är det viktigt att skriva vårdat, enkelt och begripligt och följa principerna för klarspråk. Bilder får inte innehålla text och om de innehåller väsentlig information ska detta även beskrivas i texten. Läs om hur du skapar tillgängligt innehåll i kalendariet på sidorna Tillgänglighet och Klarspråk
och skrivhandbok.